Όσκαρ Ουάιλντ da Vinci

«H κυριότερη αιτία που κάνει τους ανθρώπους να υποφέρουν είναι οι σκέψεις τους» Leonardo da Vinci

«Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι άλλοι άνθρωποι. Οι σκέψεις τους είναι απόψεις άλλων ανθρώπων, η ζωή τους είναι μίμηση άλλων ζωών»
Όσκαρ Ουάιλντ


Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Αλλάξτε το ενεργειακό σας πεδίο τώρα



Κάθε πλάσμα στον πλανήτη γη εκτός της υλικής υπόστασης του, έχει και ένα ενεργειακό σώμα που η αντιληπτικότητα μας δεν είναι ικανή να αναγνωρίσει, λόγω της περιοριστικής εκπαίδευσης που δεχόμαστε, από την ηλικία των 5 με 6 ετών και μετά. Αυτό συμβαίνει διότι υπερισχύει το λογικό ημισφαίριο και αρχίζει σιγά-σιγά να εξασθενεί η λειτουργία του διαισθητικού ημισφαιρίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί και ότι δεν μπορεί να ξανά πάρει την θέση που του αξίζει μιας και είναι αυτό που σε τελική ανάλυση μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε τις άπειρες δυνατότητες που έχουμε ως ανθρώπινα όντα του πλανήτη γη.

Κάθε φαρμακευτική ουσία, κάθε αίσθημα, σκέψη, τροφή, ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε κ.α. είναι ως ύλη, όλα μορφές ενέργειας, με διαφορετική συχνότητα.

Η ενέργεια ρέει μέσα, έξω, και δια μέσου κάθε μορφής ζωής. Η ροη της ενέργειας συνδέει τα όργανα μέσα στο σώμα με τον έξω κόσμο και όσο αυτά τα δυο είναι σε ισορροπία το σώμα μένει υγιές.

Τα ανοσοποιητικά κύτταρα όπως και κάθε άλλο κύτταρο στο σώμα μας έχουν μνήμη. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι ένα ον, απεριόριστο από χρόνο και χώρο.



Οι σκέψεις μας, τα συναισθήματα, που σε τελική ανάλυση είναι ένας εσωτερικός λόγος ο οποίος εκπέμπεται προς όλες τις κατευθύνσεις ως το άπειρο, ασκούν μια επίδραση σε κάθε τί στη φύση. Λόγω του περιορισμού μας όμως αδυνατούμε να αντιληφθούμε τις λεπτότατες αλλαγές που εμείς προκαλούμε παντού, και είναι φυσικό αυτές οι αλλαγές να επιστρέφουν στην πηγή από οπού ξεκίνησαν, δηλαδή σε εμάς.

Η κυτταρική μνήμη είναι πανταχού παρούσα και δεν μπορεί να διαγραφεί, μπορεί μόνο να διαφοροποιηθεί, αν αλλάξει η πηγή που την εκπέμπει. Και εδώ έχει να κάνει με την ευφυία μας. Ανάμεσα σε κάθε σκέψη υπάρχει ένα κενό σιγής. Μπορεί να μην το παρατηρούμε αυτό, αλλά είναι πάντα εκεί και είναι απόλυτα αναγκαίο. Αυτό είναι που σε άλλα άρθρα αναφέρω ως συγχώρεση ( συν – χώρος ), δηλαδή αφήνω χώρο, και αυτό θεωρώ είναι το πρωτεύων για την εξισορρόπηση του ενεργειακού μας πεδίου.

Κάποιες σχολές ψυχολογίας που είναι προσανατολισμένες στο περιεχόμενο του νου ή τους μηχανισμούς του εγκεφάλου δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη, όμως το κενό αυτό είναι παρόν και είναι πέρα από κάθε σκέψη. Αν προσπαθήσετε να γράψετε με αυτό τον τρόπο χωρίς κενά στις λέξεις, θα σας είναι πολύ δύσκολο να βγάλετε  νόημα. “Τονανικήσεικανείςταπάθητουεαυτούτουείναιηπρώτηκαικαλύτερηνίκη”. Πλάτων

Εύκολα κατανοούμε ότι το κενό είναι απαραίτητο αλλιώς θα σκεφτόμασταν κάπως έτσι.

Τα κενά ανάμεσα στις νότες είναι η διαφορά της μουσικής από τον θόρυβο.

Η διαρκής ανησυχία μπορεί να εκδηλωθεί σε σωματικό επίπεδο ( έλκος στομάχου, διάρροια, κρίσεις πανικού, έμμονες ιδέες, κ.α.). Αυτό το γεγονός μεταφέρεται σε κάθε σημείο του σώματος μας και κάθε κύτταρο αυτήν την διαρκή ανησυχία τη θυμάται. Αν είναι βέβαια αυτό  προσωρινό δεν τίθεται θέμα και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αν όμως κάποιος συνεχίσει να μένει σε ένα αγχωτικό περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα, και δεν δώσει στα όργανα την ευκαιρία να ξαναβρούν το ρυθμό τους, τότε το έλκος, η  έμμονη ιδέα, η πνευμονία ή οτιδήποτε άλλο δεν πρόκειται να υποχωρήσει και μόνο πρόσκαιρες λύσεις ανακούφισης θα υπάρχουν έως ότου αντιληφθούμε αυτό που πραγματικά μας ενοχλεί και το διορθώσουμε.

Μέλημα κάθε θεραπευτικής προσέγγισης είναι ότι πρώτα πρέπει να φροντίζουμε τον ασθενή και μετά την ασθένεια. Γνωρίζουμε πλέον ότι δεν είναι τα επιφανειακά συμπτώματα το πρόβλημα, αλλά η αντίδραση του οργανισμού μας που ζητά βοήθεια. Αν με οποιοδήποτε τρόπο καταπιέσουμε αυτά τα συμπτώματα, αγνοούμε την προειδοποίηση που μας έστειλε ο οργανισμός μας, και έτσι δυσκολεύουμε την αποθεραπεία του.

Με αυτό, δεν θέλουμε να αγνοήσουμε τις προσεγγίσεις της αλλοπαθητικής ιατρικής. Όταν παρουσιάζεται μια έκτακτη ανάγκη η μια θανατηφόρα ασθένεια, είναι αναγκαίο να ληφθούν δραστικά μέτρα και βέβαια δεν υπάρχει διαφωνία σε αυτό. Αλλά να κατανοήσουμε ότι αυτή η απαραίτητη μεν θεραπεία, καλύπτει τα βαθύτερα αίτια της ασθένειας.

Θεωρείται ότι είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε ότι η σύγκρουση ξεκινά μέσα μας. Αντίθετα με τη θεωρία της μικροβιακής προέλευσης των ασθενειών που μας λέει ότι αυτό είναι κάτι έξω από μας, από κάθε είδους εισβολείς, ιούς, βακτηρίδια, καρκινογόνα κ.α. Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα σε όλους αυτούς τους κινδύνους υπάρχουν σχετικά υγιείς άνθρωποι που ζουν με κάθε ασφάλεια. Π.χ. Παρατηρήστε σε μια σχολική αίθουσα δεν αρρωσταίνουν όλα τα παιδιά. Η απλοϊκή ιδέα ότι τα μικρόβια είναι εχθροί μας είναι η μισή αλήθεια, γιατί τα μικρόβια είναι και αυτά μέρος του όλου. Και εφόσον το ανοσοποιητικό μας σύστημα βρίσκεται σε αρμονία είναι σε θέση να καταπολεμήσει οποιονδήποτε εισβολέα.  “Φύσις νούσων ιητρός” (Ο πραγματικός γιατρός των νόσων είναι η ίδια η φύση). Ιπποκράτης.

Η φύση μας έχει δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την επιβίωση μας. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε αυτή την αλήθεια και όσο περισσότερο μπορούμε να κρατάμε σε αρμονία το νου μας, την ψυχή μας, και το σώμα μας, θα έχουμε άριστα αποτελέσματα σε σχέση με την ολότητα του είναι μας.

Ο κάθε άνθρωπος είναι μια μοναδικότητα, και σαν μοναδικότητα που είναι χρειάζεται μοναδικές θεραπευτικές προσεγγίσεις. Το σίγουρο είναι ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα επιδιορθώνει καθημερινά το σώμα μας χωρίς να γίνεται αντιληπτό από εμάς, και πολλές φορές έχει εξουδετερώσει ασθένειες χωρίς κανένα φανερό σύμπτωμα. Μόνο όταν υπάρχει μέσα μας μια δυσαρμονία το ανοσοποιητικό μας σύστημα χάνει την ικανότητα να αμύνεται και να αυτοθεραπεύεται. Ας κατανοήσουμε ότι είναι προτιμότερη η ειρήνη και όχι η σύγκρουση που πολλές φορές ερχόμαστε εν άγνοια μας και σε τελική ανάλυση και εν αγνοία αυτών που προασπίζονται την υγεία.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται παράδοξα, αλλά σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις ανθρώπων με κάποια ασθένεια αυτό που έχει διαπιστωθεί είναι ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί και χάνει την αποτελεσματικότητα του.

Σε αυτό το άρθρο προσπάθησα όσο μπορούσα πιο συνοπτικά να παρουσιάσω τι είναι πρέπον να προσεχθεί ιδιαίτερα για να έχουμε όσο μπορούμε και στα τρία επίπεδα ( Νοητικό, Συναισθηματικό, Σωματικό) καλύτερη υγεία, και ένα ανοσοποιητικό σύστημα πιο δυνατό σε περίπτωση ανάγκης. Μερικά ακόμη άρθρα που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα μας, μπορούν να μελετηθούν και ελπίζω ότι μπορούν να συμβάλουν σε αυτό που αποκαλούμε διατήρηση της υγείας μας.

Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

«Ταξιδεύοντας σε τούτες τις σελίδες και γνωρίζοντας το Μυστικό, θα ανακαλύψετε με ποιο τρόπο θα μπορέσετε να έχετε, να είστε ή να κάνετε ό,τι θελήσετε. Θα ανακαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε. Θα ανακαλύψετε το αληθινό μεγαλείο που σας περιμένει»